Könyvimádók: süssünk-főzzünk. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 383 db
  • Videók - 499 db
  • Blogbejegyzések - 366 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 252 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Könyv imádók .klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 383 db
  • Videók - 499 db
  • Blogbejegyzések - 366 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 252 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Könyv imádók .klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 383 db
  • Videók - 499 db
  • Blogbejegyzések - 366 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 252 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Könyv imádók .klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 383 db
  • Videók - 499 db
  • Blogbejegyzések - 366 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 252 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Könyv imádók .klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

süssünk-főzzünk.

Ezt a témát szilasi ilona indította 5 éve

Kedves tagok,bizonyára mindenki szereti a hasát velem együtt.Azért indítottam el ezt a fórumot,hogy ha valakinek van jó receptje s szívesen megosztaná másokkal ,vagy talált az interneten finom süti vagy más receptet akkor itt közzé teheti.


http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/kremesek/zita-szelet/

Hozzászólások eddig: 124

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 2 hete

Kelkáposzta főzelék.

Hozzávalók: 1/2 kg kelkáposzta,1 evőkanál liszt,2 dl tejföl,köménymag,3-4 gerezd fokhagyma,majorana,só.

Elkészítés:A torzsájával együtt apróra vágjuk a kelkáposztát.3 dl hideg vízzel,az apróra vágott fokhagymával,1 mokkáskanál köménymaggal,1 mokkás kanál majorannával feltesszük főni.Ha felforrt ízlés szerint sózzuk.Ha a káposzta megpuhult,akkor tejföllel elkevert liszttel a káposztába tesszük,amit átkeverünk a káposztával.Így még főzzük 10-15 percig.
Tükör tojással kínáljuk.

!A kelkáposzta akkor jó,ha nagyon puha.Csökkenti az étel íz-,illetve tápanyag tartalmát,ha a torzsát és a sötétzöld leveleket kidobjuk.

http://receptexpressz.hu/cimke/kelkaposzta/

146260_6c08a1132be5_s

P1030811.JPG

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

Végre itt a sütőtökszezon: ezért imádjuk
Kétségtelenül kevesebb hazai szezonális zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre a késő őszi időszakban, de panaszra azért nincsen okunk, hiszen ilyenkor jön az egyik nagy kedvencünk, a sütőtök, amelynek jótékony hatásai téged is azonnal meggyőznek majd arról, hogy minél többet fogyassz belőle.

http://www.life.hu/ez-zsir/20181026-a-sutotok-jotekony-hatasai-es-egy-palacsinta-receptje.html

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

„Lusta” almás szelet
Talán a „lusta” nem a megfelelő kifejezés, de az biztos, hogy a sütemény előkészítése nagyon gyors és végtelenül egyszerű. A lusta almás szelet nagy előnye, hogy a száraz hozzávalókat csak el kell keverni, az almát fel kell kockázni, a vajat pedig vékonyra kell szeletelni. Innentől kezdve nincs más dolgunk, mint a tepsibe rétegezzük a hozzávalókat, végül készre sütjük. Csak ajánlani tudom! Szerző: Simona

https://www.topreceptek.hu/recept/lusta-almas-szelet-r1552?fbclid=IwAR1wDm9Toqi3vQDNEVVwZdo6pnkTI_dC4XINH21NfGGPtJprdAMQeRJKyAA

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

Desszert túra amerikai módra.
Aki szereti az édességet,az biztosan kóstolta már a habkönnyű sajttortát,a csábítóan csokoládés brownie-t vagy éppen az omlós és meglepetésekkel teli csokis kekszet.Bizony,ezt a sok finomságot mind Amerikának köszönhetjük,de vajon malyik tagállamból indultak el világhódító útjukra?
A legérdekesebb:SültAlaszka.
A sült fagylalt frappáns elnevezése Charles Ranhoffer konyhafőnöknek köszönhető,aki 1867 - ben találta fel desszertként,amikor is Amerika megvásárolta Alaszkát.A forró és jeges csoda elkészítésétől egyébként nem kell megijedni,egy kezdő háziasszony is nyugodtan megpróbálhatja.A piskóta alapra ízlésünknek megfelelő fagylaltot és gyümölcsöt tehetünk.

http://iculenka.blogspot.com/2018/10/desszert-tura-amerikai-modra.html

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hónapja

szilasi ilona üzente 2 hónapja

Melegedjünk gazdag leveskekel!

Melegedjünk gazdag levesekkel!
A hideg napok beköszöntével egyre jobban vágyunk a tartalmasabb,melengető fogásokra-húzódjunk be a lakásba,főzzünk forró levest,és máris szép lesz az élet!
https://iculenka.blogspot.com/2018/09/melegedjunk-gazdag-leveskekel.html

Válasz

szilasi ilona üzente 6 hónapja

Így készül a legfinomabb grízgaluska!

Csak 1 titkos hozzávaló kell bele!
Nem mindenki tudja,hogyan készül a jó grízgaluska,amilyet a nagyi készít.Segítünk felidézni az emlékeket-és ízeket.

Hozzávalók:2 tojás,7 evőkanál gríz,1 késhegynyi szódabikarbóna,pár csepp olaj,só.
Elkészítése:A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval,majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is.Ezután a grízt lassanként szórjuk bele,és addig kavargatjuk,míg tejfölszerű állaga lesz.Amikor a leves megfőtt,belemártunk 1 kanalat és beleszaggatjuk vele a masszát.Az edényre teszünk egy fedőt,és alacsony lángon legfeljebb 10 percig továbbfőzzük,hogy megfőjön a grízgaluskánk is.

Forrás: Kiskegyed 2017.Március 14. 26.évfolyam,11.szám (1283)

142531_a2eed3370f09_s

P1030524.JPG

Válasz

szilasi ilona üzente 6 hónapja

Gyors savanyú uborka, ez felülmúlja az uborkasalátát és a kovászos uborkát is!

Az uborkasaláta helyett próbálj ki valami sokkal finomabbat! Ez egy nagyon ínycsiklandó recept, aminek a különlegessége, hogy szénsavas ásványvízzel készítjük el az uborkát. Tetszés szerinti mennyiségű tormát tégy bele, ha nem szereted, ki is hagyhatod. Nem a megszokott savanyú uborka lesz belőle, inkább friss nyárias lesz.
Hozzávalók:

15 db uborka
1,5 l szénsavas ásványvíz
25 g só
5 gerezd fokhagyma
friss torma (tetszés szerint)
kapor
Elkészítése:

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A sót keverd el a szénsavas ásványvízben, majd öntsd az uborkára. Takard le és 24 óráig tartsd szoba hőmérsékleten. Majd tedd hűtőbe és hidegen tálald.

Forrás: https://ketkes.com/gyors-savanyu-uborka-ez-felulmulja-az-uborkasalatat-es-a-kovaszos-uborkat-is/

Válasz

szilasi ilona üzente 6 hónapja

CSOKOLÁDÉS SZELET DIÓVAL ÉS MÉZZEL, TÖKÉLETES VÁLASZTÁS KÜLÖNLEGES ALKALMAKRA! MENTSD EL EZT A RECEPTET! ;)

Hozzávalók a tésztához:
400 g liszt
150 g cukor
3 evőkanál tej
1 tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
30 g vaj
2 evőkanál méz
3 evőkanál kakaópor
A krémhez:
2 tojássárgája
300 ml tej
100 g cukor
2 evőkanál liszt
250 g vaj
vaníliaaroma
apróra vágott dió
A tetejére:
150 g csokoládé
1 teáskanál vaj

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt és a kakaó kivételével egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg megváltozik a színe. Majd levesszük és hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, alaposan összekeverjük. A tésztát több részre osztjuk és 4 – 5 mm vastagra nyújtjuk. Ha magas süteményt szeretnénk, a lapokat kettévágjuk és kisebb tepsiben sütjük. A lapokat egy lisztezett tepsi hátoldalán, közép meleg sütőben megsütjük.
Krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliaaromával felverjük, beletesszük a lisztet, hozzáöntjük a tejet és folyamatosan kavargatjuk, vízgőz fölött addig főzzük, amíg krémes állagú lesz. A krémet hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük és kanalanként hozzáadjuk a krémhez.
Minden lapot megkenünk a krémmel és megszórjuk a dióval, a legfelső lapra a felolvasztott csokoládéból és vajból kapott máz kerül. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Forrás: http://receptvelem.com/2018/03/06/csokolades-szelet-dioval-es-mezzel-tokeletes-valasztas-kulonleges-alkalmakra-mentsd-el-ezt-a-receptet/

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

szilasi ilona 1 hete új videót töltött fel:

szilasi ilona írta 2 hete a(z) süssünk-főzzünk. fórumtémában:

Kelkáposzta főzelék. Hozzávalók: 1/2 kg ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu