Könyvimádók: Citrom fagylalt.

Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 386 db
  • Videók - 517 db
  • Blogbejegyzések - 377 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 252 db

Üdvözlettel,

Könyv imádók .klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 386 db
  • Videók - 517 db
  • Blogbejegyzések - 377 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 252 db

Üdvözlettel,

Könyv imádók .klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 386 db
  • Videók - 517 db
  • Blogbejegyzések - 377 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 252 db

Üdvözlettel,

Könyv imádók .klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 386 db
  • Videók - 517 db
  • Blogbejegyzések - 377 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 252 db

Üdvözlettel,

Könyv imádók .klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

undefined

 

Jó fagylaltot készíteni csak keveseknek sikerül.

Ki szereti a citromfagylaltot?

Amennyiben fagylaltról van szó, akkor nem csak tölcsérben vagy kis tálban tálalhatjuk.

Fagylaltok esetében is létezik kreativitás.

Elkezdődött a fagylalt szezon, jönnek a meleg napok, amikor jól esik a citrom üdítő frissessége.

Készítsünk krémes citromfagylaltot, és tálaljuk úgy, mint senki más.

  • 10  darab citrom
  • 50 g vaj
  • 175 g + 75 g cukor
  • 5 friss tojás
  • 400 g tejszín (babtejszín)

Mossuk meg a citromokat, vágjuk le a felső egyharmad részüket.

Facsarjuk ki alaposan, a levet tegyük félre, és a gyümölcshús részét óvatosan vájjuk ki kiskanállal.

Fél liter citromlével forraljuk fel a vajat, 175 g cukrot és forraljuk addig, amíg körülbelül 300 ml mennyiségű lesz.

Óvatosan levághatjuk a citrom alsó részét, de ne túlságosan, mert akkor lyukas lesz. Ettől a praktikától nem fog felborulni tálaláskor.

 

Válasszuk szét a tojásokat.

A tojások fehérjét verjük kemény habbá a tejszínnel.

A tojások sárgáját egészen addig keverjük el 75 g cukorral, amíg szinte fehér lesz.

Először a citromos szirupot keverjük hozzá a habos, tejszínes tojásfehérjés krémhez.

Csak ezután adjuk hozzá a cukorral teljesen elkevert tojások sárgáját.

Töltsük bele a citromokba és tálcára téve, fóliával letakarva tegyük mélyhűtőbe 3 órára.

Tálalás előtt 10-20 perccel vegyük ki, hogy ne legyen túl fagyos.

undefinedA citromba töltött citromfagylalt nagyon kreatív tálalási módszer, tökéletesen illenek egymáshoz.

Akinek nincsen ideje a citromfagylaltot elkészíteni, kész citromfagylaltot tölthet a kivájt citromokba.

 

 

 

http://noivilag.hu/cikkek/kreativ-kremes-citromfagylalt-keszitese

Címkék: női világ.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu