Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Jó fagylaltot készíteni csak keveseknek sikerül.
Ki szereti a citromfagylaltot?
Amennyiben fagylaltról van szó, akkor nem csak tölcsérben vagy kis tálban tálalhatjuk.
Fagylaltok esetében is létezik kreativitás.
Elkezdődött a fagylalt szezon, jönnek a meleg napok, amikor jól esik a citrom üdítő frissessége.
Készítsünk krémes citromfagylaltot, és tálaljuk úgy, mint senki más.
Mossuk meg a citromokat, vágjuk le a felső egyharmad részüket.
Facsarjuk ki alaposan, a levet tegyük félre, és a gyümölcshús részét óvatosan vájjuk ki kiskanállal.
Fél liter citromlével forraljuk fel a vajat, 175 g cukrot és forraljuk addig, amíg körülbelül 300 ml mennyiségű lesz.
Óvatosan levághatjuk a citrom alsó részét, de ne túlságosan, mert akkor lyukas lesz. Ettől a praktikától nem fog felborulni tálaláskor.
Válasszuk szét a tojásokat.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá a tejszínnel.
A tojások sárgáját egészen addig keverjük el 75 g cukorral, amíg szinte fehér lesz.
Először a citromos szirupot keverjük hozzá a habos, tejszínes tojásfehérjés krémhez.
Csak ezután adjuk hozzá a cukorral teljesen elkevert tojások sárgáját.
Töltsük bele a citromokba és tálcára téve, fóliával letakarva tegyük mélyhűtőbe 3 órára.
Tálalás előtt 10-20 perccel vegyük ki, hogy ne legyen túl fagyos.
A citromba töltött citromfagylalt nagyon kreatív tálalási módszer, tökéletesen illenek egymáshoz.
Akinek nincsen ideje a citromfagylaltot elkészíteni, kész citromfagylaltot tölthet a kivájt citromokba.
http://noivilag.hu/cikkek/kreativ-kremes-citromfagylalt-keszitese
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Sikerkönyv után siker film?:
Angyaltrombita.
Ujjlenyomatok rajzok.
Veszélyes az emberre és a kutyára is.