Könyvimádók: Napi egy alma a doktort távol tartja.

Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 386 db
  • Videók - 517 db
  • Blogbejegyzések - 377 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 252 db

Üdvözlettel,

Könyv imádók .klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 386 db
  • Videók - 517 db
  • Blogbejegyzések - 377 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 252 db

Üdvözlettel,

Könyv imádók .klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 386 db
  • Videók - 517 db
  • Blogbejegyzések - 377 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 252 db

Üdvözlettel,

Könyv imádók .klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 386 db
  • Videók - 517 db
  • Blogbejegyzések - 377 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 252 db

Üdvözlettel,

Könyv imádók .klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Napi egy alma a doktort távol tartja.


Az alma egyike a legfontosabb gyümölcseinknek.Nemcsak azért,mert vitamint és nyomelemet tartalmaz,és hosszú eltarthatósága miatt még januárban is élvezhetjük az őszi termést,hanem mert hazánk honos finomsága.
Az alma jótékony hatása már régóta ismert.Fogyasztása segíti az emésztést,ami leginkább a rosttartalmának köszönhető.Ennek egyharmadát a pektin adja,amely javítja az anyagcserét,savtartalma pedig a bélmozgást serkentve kedvez az emésztési folyamatoknak .A székrekedés és hasmenés egyaránt orvosolható vele.Megköti a bélben a rákkeltő ( carcinogén )anyagokat,így csökkenti a vastagbéldaganatok kialakulásának kockázatát.
Fontos a koleszterin elleni harcban,és cukorbetegség esetén is kiváló hatású,mivel a vékonybél falát bevonva csökkenti a cukor felszívódását.A légutak tisztításával a gyulladás leküzdésében játszik szerepet.A gyomorpanaszokon és a vérszegénységen túl az alma jó a fejfájásra,illetve elengedhetetlen része minden diétának.

Szeletben,reszelve.
Az almát fogyaszthatjuk magában,de főzni sütni is kiváló.Az almás ételeknek se szeri,se száma.
Nálunk általában édességekben jelenik meg az alma.Nagyanyáink almakompótja mellett az almás desszertek is klasszikusnak számítanak.Az alma azonban húsok mellé is adhatók,sőt,nagyon finom levesek készíthetők belőle.Az alma harmonizál a klasszikus süteményfűszerekkel ( vanília,fahéj,szegfűszeg ),de a karakteresebb,keleti ízvilággal is remekül megfér.A kardamom vagy a curry is ízesítője lehet egy tejszínes,kissé édeskés almaszósznak,ami húsokhoz kiváló.
Az alma pitén kívül az alma nagyon jó a különféle kevert tésztákba,muffinokba,de karamellizált almaszeleteket tehetünk leveles tésztára vagy piskótára,esetleg készíthetünk belőle almás krémest,vagy használhatjuk egy jó flódni töltelékének.Almával jól lazíthatók a különféle édes töltelékek is.Az alma szeletekre vágva palacsinta tésztával bundázható,vagy édes borban főzve desszert gyanánt vagy  hús mellé kínálható.





Forrás: TVR újság 2016.szeptember 12-18.       37.hét



Címkék: egészség.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu