Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha nincsenek olvasók, akkor a könyv halott dolog
Ez is elhangzott a nagy könyvelhagyó hétvégén, méghozzá nem is akárki szájából. Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László nagyszerű előadása mellett volt közös felolvasás a főtéren és sok-sok könyvelhagyás is.
A zene és az irodalom sajátos találkozásának lehettünk szem és fültanúi március 19-én a városi könyvtár olvasótermében, ahol Grecsó Krisztián, József Attila-díjas kortárs magyar író, valamint az énekes, dalszerző Kollár-Klemencz László gitározott, énekelt és novellákat olvasott fel.
Főtt sonka nélkül nincs húsvét.
A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka.Bár a boltokban kapható eleve főtt sonka is,érdemes hagyományosan érlelt,csak füstölt ( nyers ) változatot venni,amit azonban magunknak kell megfőzni.Fontos az időzítés,hiszen áztatással együtt akár egy napot is igénybe vehet a sonka elkészítése.A húsvéti sonkát általában nagyszombaton szokták megfőzni,de maximum a fogyasztás előtt pár nappal érdemes megfőzni.
Először hagyjuk állni a vízben a sonkát,hogy a só nagy része kiázzon belőle:ha nagyon száraz és sós a hús akkor egy éjszakára,különben elég egy-két óra.Öntsük le az áztatólevet,és friss vízben lassan főzzük puhára a sonkát,majd hagyjuk saját levében kihűlni.Ha ugyanis a levegőn hűl,kiszárad és megkeményedik.Csak akkor szeleteljük,ha már teljesen lehűlt és megdermedt.A sonka főzőlevének egy részében a húsvéti tojásokat is megfőzhetjük.Nem kell aggódni,ha az ünnep után is marad a sonkából,hiszen könnyen változatos ételeket készíthetünk belőle.
|
|
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Talán feltűnt, hogy a tárgyak újrahasznosításának, újraértelmezésének és felújításának híve vagyok. Kezdhetném azzal, hogy tudatos környezetvédőként harcolok a környezetszennyezés ellen, de ez nem igaz: a szenvedély még azokból a nagyon fiatalkori, albérleti időkből való, amikor az innen-onnan összeszedett, régi, használt holmikból kellett otthont varázsolni. A környezetvédelem csak később jött.Most is újrahasznosítás következik.
Egy óriási ötlet parafadugóból! Csak ki kell fúrni pár dugót, rá kell húzni egy tollbetétre, és készen is van a toll! Kattints ide a leíráshoz >>
Parafadugó nyomda
Válassz ki pár parafadugót, és faragd bele az ajándékozott kezdőbetűjét (tükörképben), hobbiját, vagy valami rá jellemző dolgot ... Nagyon szuper személyes nyomda lesz belőle. Mindjárt fel is használhatod egy személyes levélpapír vagy boríték szett elkészítéséhez. Nyomda készítése itt >>
Dekoratív parafagömb
Ha sok parafadugód van, készítsd el ezt az ajándékot!
Petőfi éhesen túrós tésztáról álmodozott
Ha gasztronómiai múltidézést tartunk, és szeretnénk megtudni, mit ettek és ittak a márciusi ifjak, miközben a 12 pontot fogalmazgatták, nincs könnyű dolgunk. Petőfi Sándor nem volt egy Mikszáth Kálmán, ami az ételleírásokat illeti.
Alig bukkanni evéssel kapcsolatos utalásokra Petőfi Sándor leveleiben vagy naplójában, költeményeiben is inkább a borért lelkesedik, pedig nem volt nagyivó, sőt. Csak nagyítóval bukkantunk apró gasztronómiai vonatkozású félmondatokra.
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Sóska és spenót.
Festmények, amelyeket tollakra készítettek
Mit üzent Neked a férfi a nőnapi virággal?
Virág neve |
Jelentése |
Amarillisz |
Büszke vagyok rád, büszke vagyok, hogy ismerlek! |
Árvácska |
Komolyak a szándékaim. |
Bazsarózsa |
Derűs életet, boldog házasságot kívánok! |
Ciklámen |
A lemondás, a búcsúzás virága. |
Frézia |
Mindig megbízhatsz bennem. |
Gyöngyvirág |
A megbecsülést, a tisztességes szűzi szándékot bizonyítja. |
Harangvirág |
Mindenem a tied, imádatom mindörökké tart. |
Kalács nélkül nincs húsvét.
A lágy kalács igazán ünnepi eledel,húsvétkor elmaradhatatlan.Sőt,ha nem fogyott el,tepsiben sült desszert alapanyagként is kiváló.A kalács finom búzalisztből tejjel,vajjal és tojással dagasztott,kelt,foszlós bélű,édes ízű sült tésztaféle,amelyet a magyar hagyományok szerint elsősorban ünnepekre készítenek.
Formája szerint a kalács lehet kerek és hosszúkás,telt,lyukas közepű,vagyis kuglóf és rácsosan alakított,fonott vagy sima.A 19.század végéig elkészítése azonos volt a házi kenyérével,csak formájában különbözött:kenyértésztából lyukasra alakították.
Ki ne szeretne a múltba csöppenni néhány kép segítségével? Elmerengeni milyen volt amikor még szinte ízfokozók nélkül élvezhettük az ételeinket. Rácsodálkozni egy-egy tárgyra, amit ovisként fogtunk a kezünkben, vagy valamire, aminek az ízét sosem felejtjük hiába vonták ki a forgalomból már sok évvel ezelőtt. Jöjjenek ezek most.
Amikor még 3 forint volt egy kiló fehér kenyér. Persze a húst és a zöldséget azért nem kellett színes lámpával megvilágítani mert hús nem volt csak talán egyszer egy héten, zöldséget és gyümölcsöt nem lehetett kiválogatni és bizony sokszor idejét múlta.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu