Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Óévbúcsúztató és újévköszöntő népszokások
|
|
Mit érne a karácsony hal nélkül?
Nem csak a hagyományos halászlé-rántott hal menü létezik.Olyan halételek ajánlunk,amelyek nem szokványosak,bármelyikkel különlegesebbé tehető az ünnepi ételsor.
Az ünnepek alatt ( is ) a legnépszerűbb a ponty,ami a teljes magyar haltermelés 85 százalékát adja.Összesen 24 ezer hektáron tenyésztenek halat Magyar országon.A karácsonyi ünnepek alatt fogy el az évi termelés 40 százaléka.Igazán jó halászlét csak pontyból lehet készíteni,ami elsősorban ennek a fajnak a nagyobb zsírsavtartalmával magyarázható,a halászlé ízét adó fűszermolekulák ugyanis zsírban oldódnak.
Csokoládé az édes csábítás.
Ki nem érzett még ellenállhatatlan vágyat egy csokiszelet vagy néhány szem bonbon iránt?
Kevesen tudják:ez az ellenállhatatlan vágy nemcsak fizikai,hanem ,,szellemi étvágy",kívánságot is jelent.Ez utóbbit egy testazonos hormon,a szerotonin hiánya váltja ki.A hiány oka lelki eredetű is lehet,de akkor is jelentkezhet,ha kevés szénhidrátot fogyasztunk.
Ősszel és télen,a fényhiányos,borongós időszakban fokozottan jelentkezik a csokoládé iránti vágy,hiszen a szerotonin valóban ,,boldogsághormon".Mindenféle ésszerű magyarázat ellenére a csokoládé iránti vágy mégiscsak elsősorban lelki eredetű.Hiszen az a tulajdonsága,ahogyan szétolvad a szánkban,sajátosan édes íze semmilyen más élelmiszerhez nem hasonlítható.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Elkezdődött | 2015. szeptember 16., 22:08 |
---|---|
Jelentkezési idő | 2016. január 29., 00:00 |
Véget ér | 2016. január 31., 23:59 |
Amerika most lencsével fogyózik.
Hitte volna,hogy a magyarok egyik kedvenc ételét,a lencsét,Amerikában szuper fogyasztó szerré kiáltják ki?
Hála a kutatóknak,mostantól tudományosan is bizonyított,hogy tényleg fogyaszt.
A kísérletben részt vevők a lencseleves fogyasztása után háromszor annyi ideig nem éheznek meg,mint a hagyományos kosztot fogyasztó kontrollcsapat tagjai.Ezt egyértelműen ballaszt anyagainak tulajdonítható.A lencse nemcsak méregtelenít,hanem megszabadít a zsíroktól,és normalizálja a vércukorszintet is.
A belsőséget nem mindenki szereti.
A leggyakrabban felhasznált belsőség a máj.Gyorsan elkészíthető,a magyar konyha igen sokféle fogást ismer belőle.Előételnek,főételnek egyaránt kitűnő,sütve,rántva vagy raguban tálalva.Népszerű a zúza,általában levesbe,pörköltbe kerül.A főtt csontvelőt általában fűszerezett formában,pirítóson fogyasztjuk.A velős ételekhez az állatok agyvelejét használják-rántva vagy vesével keverve,pacallal elkészítve.
Magyarországon a pacalból szinte biztosan pacalpörköltet főznek.
Márton-napra meghízik a liba.
A libahús fogyasztása egész Európában elterjedt.Márton-nap környékén sok helyütt és sokféleképpen készítenek libaételeket.A régi,karácsonyt megelőző böjt előtti utolsó nagy lakoma ideje is pont Márton-nap környékére esett.A böjtre készülők ilyenkor még egyszer belaktak,hogy jobban bírják a karácsonyig tartó időszak megpróbáltatásait.
A liba már az ókori Rómában,Apicius idején is kedvelt hús volt,s a zsidó konyha is kifejezetten kedveli.A rómaiak annak idején rájöttek,hogy a liba etetésével befolyásolhatják a húsának ízét,így gyakorta adtak az állatoknak bort,illetve szárított fügét,ezzel készítve elő a minél zamatosabb húsokat.Bárhogyan is,Márton-nap közeledtével a jó húsbab lévő libák asztalra kerülhetnek.Manapság sincs másképp,az újborért és a libáért felelős szent neve napján közeledtével füstölődnek a combok,készül a sólé,és ez a libaevészet ki is tart karácsonyig.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Ha Te is azok közé tartozol, akik szeretnének jobb egészséget, magasabb energiaszintet és ideálisabb testsúlyt, akkor ez a könyv neked szól.Az írás segítségével és a benne lévő gyakorlatok elvégzésével mindezt úgy érheted el, hogy közben egyensúlyt és harmóniát teremtesz életedben.
Ez a könyv egy alap, amire rá építheted az életedet. Hiszen ahhoz, hogy sikeres, boldog és teljes életet élj, energia, egészség és vonzó megjelenés kell. Ahhoz viszont, hogy ezt elérd és meg is tudd tartani, bizony nem elég a felszínt kapargatni.
Igazi hősök: könyvért, életért
Könyvbemutatók, -kiárusítás, -mentés, nyomozás, nyereményjáték, véradás – utóbbi a hétköznapi hősök szellemisége jegyében. Mindez a 10. Országos Könyvtári Napok orosházi rendezvénysorozata keretében, amelyet a városi könyvtár szervez október 5-e és 11-e között.
Ami már volt: hétfőtől a művelődési központ teraszán megjelentek a könyvek, amelyeket kiárusítanak, valamint a zenei könyvtár is „utcára lépett”.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu