Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Könyv imádók .klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Könyv imádók .klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Talán feltűnt, hogy a tárgyak újrahasznosításának, újraértelmezésének és felújításának híve vagyok. Kezdhetném azzal, hogy tudatos környezetvédőként harcolok a környezetszennyezés ellen, de ez nem igaz: a szenvedély még azokból a nagyon fiatalkori, albérleti időkből való, amikor az innen-onnan összeszedett, régi, használt holmikból kellett otthont varázsolni. A környezetvédelem csak később jött.Most is újrahasznosítás következik.
Egy óriási ötlet parafadugóból! Csak ki kell fúrni pár dugót, rá kell húzni egy tollbetétre, és készen is van a toll! Kattints ide a leíráshoz >>
Válassz ki pár parafadugót, és faragd bele az ajándékozott kezdőbetűjét (tükörképben), hobbiját, vagy valami rá jellemző dolgot ... Nagyon szuper személyes nyomda lesz belőle. Mindjárt fel is használhatod egy személyes levélpapír vagy boríték szett elkészítéséhez. Nyomda készítése itt >>
Ha sok parafadugód van, készítsd el ezt az ajándékot!
|
|
Petőfi éhesen túrós tésztáról álmodozott
Ha gasztronómiai múltidézést tartunk, és szeretnénk megtudni, mit ettek és ittak a márciusi ifjak, miközben a 12 pontot fogalmazgatták, nincs könnyű dolgunk. Petőfi Sándor nem volt egy Mikszáth Kálmán, ami az ételleírásokat illeti.
Alig bukkanni evéssel kapcsolatos utalásokra Petőfi Sándor leveleiben vagy naplójában, költeményeiben is inkább a borért lelkesedik, pedig nem volt nagyivó, sőt. Csak nagyítóval bukkantunk apró gasztronómiai vonatkozású félmondatokra.
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Sóska és spenót.
Festmények, amelyeket tollakra készítettek
Manapság már nem kell meglepődnünk, ha egy-egy festményt egészen különleges „vásznon” pillantunk meg – egy ideje már egyre elfogadottabbá kezdenek válni az olyan alkotások is, amelyek például levelekre, vagy éppen madarak tollaira kerültek.
Mit üzent Neked a férfi a nőnapi virággal?
Virág neve |
Jelentése |
Amarillisz |
Büszke vagyok rád, büszke vagyok, hogy ismerlek! |
Árvácska |
Komolyak a szándékaim. |
Bazsarózsa |
Derűs életet, boldog házasságot kívánok! |
Ciklámen |
A lemondás, a búcsúzás virága. |
Frézia |
Mindig megbízhatsz bennem. |
Gyöngyvirág |
A megbecsülést, a tisztességes szűzi szándékot bizonyítja. |
Harangvirág |
Mindenem a tied, imádatom mindörökké tart. |
Kalács nélkül nincs húsvét.
A lágy kalács igazán ünnepi eledel,húsvétkor elmaradhatatlan.Sőt,ha nem fogyott el,tepsiben sült desszert alapanyagként is kiváló.A kalács finom búzalisztből tejjel,vajjal és tojással dagasztott,kelt,foszlós bélű,édes ízű sült tésztaféle,amelyet a magyar hagyományok szerint elsősorban ünnepekre készítenek.
Formája szerint a kalács lehet kerek és hosszúkás,telt,lyukas közepű,vagyis kuglóf és rácsosan alakított,fonott vagy sima.A 19.század végéig elkészítése azonos volt a házi kenyérével,csak formájában különbözött:kenyértésztából lyukasra alakították.
Ki ne szeretne a múltba csöppenni néhány kép segítségével? Elmerengeni milyen volt amikor még szinte ízfokozók nélkül élvezhettük az ételeinket. Rácsodálkozni egy-egy tárgyra, amit ovisként fogtunk a kezünkben, vagy valamire, aminek az ízét sosem felejtjük hiába vonták ki a forgalomból már sok évvel ezelőtt. Jöjjenek ezek most.
Amikor még 3 forint volt egy kiló fehér kenyér. Persze a húst és a zöldséget azért nem kellett színes lámpával megvilágítani mert hús nem volt csak talán egyszer egy héten, zöldséget és gyümölcsöt nem lehetett kiválogatni és bizony sokszor idejét múlta.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Böjt-40 nap húsvétig.
Krumpli:nincs élet nélküle.
Olcsó,jó ízű,sokáig eltartható,mindig van otthon,sokféleképpen felhasználható.Kedvező élettani tulajdonságainak köszönhetően akár krumplin is lehetne élni,főként,ha ízletesen,változatosan készítjük.
Sütőben,olajban,tepsiben sütve,főzve,burgonyapüréként;paprikás krumpli,rakott krumpli,rösti,sztrapacska,burgonyasaláta,tócsni,gnocchi formájában-és még hosszan lehetne folytatni a sort,hogyan is készítjük a burgonyát,kolomprét,pityókát.A világ szinte minden sarkában találunk népszerű burgonyás fogást.A krumpli sülhet ropogósra,főhet krémesre,lehet előétel,főétel,és desszerthez is felhasználható.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu